Podražitve vode in kanalizacije

Občinski svetniki so na četrtkovi maratonski seji obravnavali kar nekaj točk, ki so bile povezane s povišanjem cen dobave pitne vode  in komunalnih storitev.

Zaradi burne razprave okrog povišanja cen so nekaj točk morali prestaviti na četrtek. S 16 glasovi za in 10 proti so najprej potrdili sklep o spremembah cen gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo, v nadaljevanju pa še sklep o cenah posebnih storitev za dobavljeno vodo.

Kratek povzetek seje si lahko preberete na strani Občine Škofja Loka.

Na tej povezavi pa si lahko ogledate vse seje občinskega sveta.

Še več informacij o sejah občinskega sveta pa najdete na tej povezavi.

Četrtkove seje se je udeležilo tudi kar nekaj občank in občanov, vendar očitno še ne dovolj, da bi prepričali nekatere svetnike, da bi bili proti takim nenormalnim podražitvam. Proti podražitvi poteka tudi zbiranje podpisov s pomočjo spletne peticije, ki jo najdete tukaj.

Nadaljevanje seje bo v četrtek. Na seji bodo obravnavali točke o spremembah cen za odvajanje in čiščenje komunalnih in padavinskih vod. Te točke zadevajo vse občane Občine Škofja Loka.


Iz škofjeloškega občinskega odbora stranke NSi pa smo prejeli naslednji dopis:

 

Pozdravljeni!

Na zadnji seji občinskega sveta je bila izglasovana podražitev oskrbe z vodo. Napoveduje se še podražitev kanalizacijskih storitev. Poglejte si, kateri politiki so glasovali:

ZA podražitev cen:

2015_01_29, Glasovanje, Voda, ZA (16-27)
PROTI podražitvam cen:

2015_01_29, Glasovanje, Voda, PROTI (10-27)

Bolj podrobno še spodaj v prilogi:

2015_01_29_Glasovanje

Glasovanje za podražitev vode(.pdf)

Prihodnji četrtek, 5. feb., se bo glasovalo še o
130 % podražitvi kanalizacijskih storitev!

Obiščite jih, pokličite jih, pišite politikom in jih povprašajte, zakaj takšne podražitve? Ste jim vi dali mandat, da tako glasujejo? Zakaj ni bolj podrobnih izračunov stroškov? Kaj je dejanska osnova izračunov? Zakaj občani plačujemo za dobičke zasebnika (Loške komunale)? Zakaj plačujemo za stvari, ki niti še izgrajene niso?!

V ponedeljek, 2. feb., KS Reteče – Gorenja vas in KS Godešič v Kulturnem domu Reteče organizirata skupni ZBOR KRAJANOV na temo novega kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Vabljeni!

Obvestite še druge, da bodo na tekočem z dogajanjem v občini.
Seje občinskega sveta si pa lahko pogledate na povezavi http://skofjaloka.mitv.si/

Lep pozdrav,
Nova Slovenija – NSi Škofja Loka

 

Comments are closed.