Srebrna plaketa zavoda za šport in športne zveze Škofja Loka Domnu Križaju

Škofjeloška Zavod za šport in športna zveza sta včeraj zvečer podelila priznanja športnikom in športnim delavcem v občini, ki so si jih prislužili s svojimi uspehi in delom v lanskem letu.

Podelili so tudi šest bronastih, štiri srebrne in tri zlate plakete ter dve svečani listini in eno posebno priznanje.

Srebrno plaketo je prejel tudi naš sovaščan Domen Križaj. V__B991

Domen Križaj

Je eden najzaslužnejših za aktivnost v Športnem društvu Kondor na Godešiču. V osemdesetih je postal član nogometne šole društva, poleg tega pa v zimskem času veliko smučal in drsal na ledu ter igral namizni tenis s svojimi prijatelji. Nogomet je aktivno igral do hude poškodbe kolena. Po poškodbi je svoj športni repertoar razširil na gorsko kolo in kajak na divjih vodah, kjer še vedno neizmerno uživa.

Velik poudarek je dal razvoju nogometa in leta 1997 prevzel vodenje kluba. Zagrizel je v obnovo nogometnega igrišča na Produ. Peščeno površino so prekrili z okrog 1000 m3 zemlje in povečano igrišče spremenili v travnato površino. Vseskozi je tudi aktiven pri organizaciji za izvedbo tradicionalnega teka na Osolnik. S predsedniškega mesta se je zaradi službenih obveznosti umaknil leta 2006, a ostal aktiven član upravnega odbora Športnega društva Kondor in eden glavnih sponzorjev. Društvu pomaga finančno, strokovno kot grafik – oblikovalec in ostaja aktiven pri izvajanju obsežne društvene dejavnosti. Njegovi sotovariši pravijo, da bi bil godeški in loški šport brez Domna skromnejši. Zato naj bo priznanje zahvala za storjeno in vzpodbuda za prihodnje.
(odlomek iz opisa Zavoda za šport in športne zveze Škofja Loka)

One comment

  1. matjaž pravi:

    domen, čestitke! lpm