Večer na vasi 2015

V torek, 23. junija  je v Domu KS potekala tradicionalna prireditev  Večer na vasi, ki jo v čast rojstnega dneva naše skupne slovenske države na Godešiču pripravljamo že vse od leta 2001.

Na ta kulturni večer, ko pozdravljamo prihod dolgih poletnih noči, ni namenjen samemu sebi: je praznik vseh nas, zaradi nas, je praznik domoljubja in spominjanja, zdrave samozavesti in veselja nad doseženim … in je predvsem priložnost za nas Godešane, da se družimo med seboj, z našimi vaščani in prijatelji, mladimi in manj mladimi nastopajočimi,  ki vsako leto poskrbijo za prijeten kulturni program in dobrote ob prijetnem druženju.

Vse prisotne, ki jih je bilo letos za spoznanje manj zaradi močnega deževja, sta nagovorila Matjaž Krajnik, predsednik KS Godešič in mag. Miha Ješe, župan naše občine.

V kulturnem programu so, kot vrsto let doslej, nastopili učenci OŠ Reteče in matične OŠ Cvetka Golarja pod vodstvom ge. Majde Ovsenik in učiteljic – mentoric, ki poučujejo naše otroke. Predstavili so se nam  učenci 1. in 2. razreda – Gašper, Nika, Andraž, Tia, Žan, Lejla, Zala in Katja z recitacijo in Katja z igranjem na flavto.

Učenci 5. razreda Zala, Lana, Aina, Adja, Maša, Luka in  Jaka  so nam ob spremljavi ge. Špele Ferle zapeli dve pesmi. Adja pa se nam je predstavila tudi z recitacijo.

Matic iz 6. razreda  je raztegnil meh  harmonike.

S čudovitim in ubranim  petjem so nas v prireditev popeljali vokalna zasedba Nobile z Zdravljico in lepimi ljudskimi pesmimi, kot se za takle večer spodobi. Tamburaška veteranska skupina Bisernica pa je s svojimi tamburicami poskrbela za ta pravo vzdušje.

Kulturni program je oblikovala Andreja Hafner, povezoval pa Blaž Karlin.

[lg_folder folder=”vecer_na_vasi_2015″]

Comments are closed.