Obvestilo – Koronavirus: ključne informacije o koronavirusu in preprečevanju okužb

Koronavirus – ključne informacije o koronavirusu in preprečevanju okužb

Občina Škofja Loka vas sproti obvešča o koronavirusu. Sporočila za javnosti so dostopna na naši spletni strain. Po pojavu obolelih v Sloveniji pa vas želimo karseda najbolje informirati o dodatnih aktivnostih v naši občini:
– V zdravstvenem domu Škofja Loka je vzpostavljen samo en vhod pri Ambulanti za nujno medicinsko pomoč

– Pri vhodu se izvaja triaža

– Vzpostavljena je začasna ambulanta pred Zdravstvenim domom Škofja Loka za pregled potencialno obolelih

– V primeru, da se pri občanki ali občanu Škofje Loke pojavijo simptomi: vročina, kašelj in občutek pomanjkanja zraka, kar je sicer običajno za pljučnico, naj ostanejo doma in pokličejo na telefonsko številko Nujne medicinske pomoči Škofja Loka (04) 502 0070 ali izbranega osebnega zdravnika v rednem delovnem času. Dobili bodo natančnejše napotke

– Za tovrstne preventivne ukrepe smo se odločili prvi na Gorenjskem, saj želimo v tem oziru ravnati čim bolj preudarno

– Še vedno je zelo pomembno konsistentno izvajanje preventive s higieno rok, higieno kašlja in higieno površin, ki se jih najpogosteje dotikamo – tako doma, kot na delovnem mestu in pri uporabi storitev (trgovina, banka, bencinski servis …)

– Javnih prireditev se zanekrat ne odpoveduje. Starejšim osebam in vsem, ki imajo povečana tveganja kronični in drugih bolezni, pa svetujemo »tehten premislek« glede obiska prireditev. V primeru dvoma naj se škofjeloški organizator obrne na NIJZ Kranj (04 201 71 00), da izdelajo oceno tveganja za konkreten dogodek v konkretnem časovnem obdobju.

– Dodatne informacije so dostopne na internetnih straneh NIJZ in vlade.


Comments are closed.