Obvestilo KORONAVIRUS – V občini Škofja Loka zaradi koronavirusa uvajamo nove preventivne ukrepe

KORONAVIRUS

V občini Škofja Loka zaradi koronavirusa uvajamo nove preventivne ukrepe.

Vlada RS pripravlja ukrep, po katerem bodo od ponedeljka dalje vse šolske ustanove, vključno z dijaškimi domovi, do nadaljnjega zaprte.

Vsem staršem, ki si lahko že za jutri organizirajo varstvo, priporočamo, da otroci ostanejo doma.

Vse dejavnosti v telovadnicah in bazenih v Škofji Loki so odpovedane.

V Sloveniji velja prepoved vseh prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci. Kršitelji bodo sankcionirani s strani inšpekcijskih služb. V občini Škofja Loka pa velja tudi priporočilo, da se preloži VSE prireditve v zaprtih prostorih, ne glede na število udeležencev.

Mladinski centri (MDC BLOK, DC OM, DCM Podlubnik, Zavod O) se zaprejo.

Knjižnica Ivana Tavčarja od ponedeljka, 16. 3. 2020, bo do nadaljnjega prenehala z izvajanjem vseh dodatnih dejavnosti, še naprej pa bodo vse enote knjižnice odprte za izposojo. Prav tako bodo uporabnikom na voljo čitalnice.

Občina Škofja Loka in Upravna Enota Škofja Loka danes vzpostavljata omejitev za stranke za najnujnejše primere, od jutri dalje pa posluje samo preko telefona in elektronskih sporočil.

Občina Škofja Loka v sodelovanju z Rdečim križem pomaga pri organizaciji varstva prioritetno za zaposlene v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba …

Dodatne informacije so dostopne na internetnih straneh NIJZ in vlade: www.nijz.si.

Spremljajte nas na spletni strani www.skofjaloka.si in družbenih omrežjih (FB, IG), kjer bomo sproti objavljali posodobljene informacije.

Tine Radinja
župan

Comments are closed.