Optično omrežje na vasi

Spoštovane krajanke in krajani Godešiča,

Obeta se nam, da bomo v vasi končno prišli do optičnega omrežja, ter s tem možnost telekomunikacije primerne 21. stoletju, kar vsekakor predstavlja velik napredek v naši vasi. Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

V prihodnjem mesecu ali dveh lahko posamezni lastniki zemljišč, kjer je predvideno polaganje optičnih kablov, pričakujete obisk s strani terenskih sodelavcev podjetja GVO (za nacionalnega operaterja Telekom), ki bo dogradilo optično omrežje v naši vasi. Potrebovali bodo vaša soglasja za izgradnjo optičnega omrežja. Podjetje GVO bo mikrolokacije poteka trase dogovorilo z lastniki zemljišč ob terenskih obiskih. Kontaktna oseba podjetja GVO je Rok Horvat, tel. št. 031 345 693.

Podjetju GVO Občina Škofja Loka podjetju ni dala soglasja za “prekop” cest, ker so ceste popolnoma nove in bi s rezanjem povzročili nepopravljivo škodo, zato je GVO primoran poiskati druge rešitve (podboji pod cestami, alternativna trasa – soglasja lastnikov zemljišč)

Kot predstavnik KS naj še omenim da so cevi za optični kabel v posameznih delih vasi že položene. Odseke, ki so v lasti Telekoma Slovenije bodo lahko uporabili, vseh pa žal ne, saj je v posameznih delih vasi optično omrežje gradilo podjetje T2.

V kolikor imate kakršno koli vprašanje, se lahko obrnete tudi name.

Lep pozdrav ter lepe prvomajske praznike


Jure Bizjak
predsednik KS Godešič
Godešič 100
4220 Škofja Loka

☏: +386 (70) 811 231

E: jurebiz@gmail.com
E: info@godesic.si


Comments are closed.