Vabilo – 1. mavška tržnica

Krajevna skupnost Mavčiče, KD Simon Jenko – Šmonca, ŠD Mavčiče in PGD Mavčiče vas vabijo na 1. mavško tržnico v nedeljo, 20. oktobra 2019, od 14. do 16. ure, na ulico ob spomeniku Simonu Jenku na Podreči 23.

Na 1. tržnici se bodo predstavili lokalni pridelovalci in ekološki kmetje. Tržnica lokalnih pridelovalcev se bo v prihodnje nadaljevala vsak 4. petek v mesecu, popoldne v oziroma ob zadružnem domu v Mavčičah. Tokratna tržnica bo izjemoma na prireditvenem prostoru na Podreči in bo popestrena s spremljevalnim glasbenim in kulturnim programom ob obeležitvi 150-letnice smrti Simona Jenka.
Na tržnici bo potekala tudi izmenjava starih domačih semen, zato jih, če jih imate, prinesite v majhnih pakiranjih s seboj.

Na tržnici vam bodo svoje pridelke (mlevske izdelke, kaše, testenine, jajca, krompir, seneno mleko, domačo zelenjavo, olja, izdelke iz konoplje, …. ) v nakup ponudili domači kmetje:

  • Demeter – kmetija Jamnik Podreča,
  • Kmetija Maln Podreča,
  • Kmetija McWou Mavčiče,
  • Kmetija Novak Praše,
  • Kmetija Andrejc Praše,
  • Naturagood – Petrova kmetija z Jame.

Na tržnici bodo tudi nekateri ponudniki, ki jih že poznate s STRAŽIŠKE tržnice. Lahko boste kupili tudi: prosen kruh, želodovo kavo, sire in mlečne izdelke iz kravjega in kozjega mleka, mesnine, neškropljene agrume z Visa (ponudba na www.sorskopolje.si, naročila cvetka.jeras@gmail.com), ….
Peter Krišelj bo prikazal izdelavo pletenih košar in povabil na tečaj pletarstva.

Dodatne informacije so na voljo na naslovu www.sorskopolje.si, ali matjaz.jerala@siol.net.

Prijazno vabljeni!

Comments are closed.